dijous, 8 de desembre del 2016

El projecte


El projecte vol ser un intercanvi d'experiències entre alumnes de secundària de dos entorns diferents. Uns alumnes d'un institut en un poble de l'Anoia ( que agrupa els municipis de Cabrera d'Anoia, la Pobla de Claramunt, Mediona i Vallbona d'Anoia) i alumnes que cursen la secundària en una escola d'adults en un centre penitenciari.

En el treball de classe es pretén fer una producció gràfica i audiovisual per tal d'explicar els moviments migratoris en l'actualitat i donar la visió dels alumnes sobre el tema, tenint en compte experiències migratòries pròpies.

L'objectiu principal és el de treballar per a un alumnat compromès, capaç d'assumir reptes, reflexionar críticament i actuar en l'entorn.

L'Aprenentatge i Servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en que els participants es formen al treballar en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-ho.

Els centres dels quals formen part, tenen la voluntat de formar persones i donar-los ganes d'aprendre per millorar en el desenvolupament de les seves competències en societat.

Intentem treballar de manera activa i utilitzant  el treball per projectes com a base de l'aprenentatge. Aquesta metodologia la tenim integrada als dos centres educatius i per això hem volgut iniciar aquest projecte plegats. De totes maneres és un projecte nou i engrescador que podria ser la llavor d'altres que podrien sorgir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada